Kumaha ngajaga mesin treuk

Salah sahiji barang anu paling penting dina pangropéa treuk nyaéta pangropéa mesin.Sapertos manah manusa, mesin solar mangrupikeun jantung treuk, sumber kakuatan.Kumaha ngajaga jantung treuk?Pangropéa anu saé tiasa manjangkeun umur jasa mesin sareng ngirangan tingkat gagalna.Item pangropéa utama dilaksanakeun di sabudeureun "tilu saringan".Pangropéa saringan hawa, saringan oli, sareng saringan suluh ngamungkinkeun aranjeunna pikeun maénkeun peranna dina panggunaan sareng ngabantosan mesin pikeun ngarengsekeun hasil kakuatan sacara éfisién.

1. Pangropéa saringan hawa

Sistem asupan hawa mesin utamana diwangun ku saringan hawa sareng pipa asupan hawa.Saringan hawa nyaring hawa anu dikirimkeun pikeun mastikeun hawa bersih dikirimkeun ka mesin.Numutkeun kaayaan pamakean anu béda, saringan hawa mandi minyak tiasa dipilih, sareng unsur saringan tiasa dibersihkeun atanapi digentos sacara teratur.Saringan hawa cangkir lebu kertas anu dianggo kedah disiram unggal 50-100 jam (biasana saminggu) sareng dibersihkeun ku sikat atanapi kipas anu lembut.

Paké filter hawa mandi minyak.Ngabersihan elemen filter sarta ngaganti minyak lubricating kalawan solar bersih unggal 100-200 jam (dua minggu).Nalika nganggo, perhatosan nambihan minyak pelumas numutkeun peraturan.Dina kaayaan normal, ngaganti unsur filter ku nu anyar unggal waktos unsur filter ieu cleaned tilu kali.Ganti langsung upami ruksak atanapi kacemar parah.
Kadua, pangropéa saringan oli
Salila pamakéan mesin solar, komponén logam nu ngalakukeun pagawean bakal aus.Upami saringan oli henteu dijaga dina waktosna, minyak anu ngandung kontaminan moal disaring sacara efektif, anu bakal nyababkeun unsur saringan rusak atanapi muka klep kaamanan, tina klep bypass.Ngaliwatan ogé bakal mawa kokotor deui ka bagian lubrication, ngagancangkeun maké mesin, aggravate polusi internal, sarta mangaruhan umur layanan tina mesin solar.Ku alatan éta, saringan oli kudu diganti unggal waktos oli dijaga.Modél unsur saringan unggal modél béda, unsur saringan anu cocog kedah dianggo, upami henteu saringan bakal sah.

3. Pangropéa saringan suluh
Pikeun nyetir jarak jauh, aya seueur stasiun pengisian bahan bakar ageung sareng alit di sisi jalan, sareng solar kualitas goréng bakal ditambah kana pangropéa anu henteu rata.Supir mindeng nelepon "saeutik suluh".Bahaya "minyak saeutik" pikeun mesin téh dibuktikeun ku sorangan.Anu mimiti, pastikeun pikeun milih SPBU dipercaya pikeun ngeusian ku suluh mumpuni.Saringan solar mangrupikeun halangan terakhir pikeun ngajagi sistem bahan bakar.Dibandingkeun sareng téknologi sistem suluh tradisional, sistem rel umum langkung luhur sareng langkung tepat, sareng peryogi saringan bahan bakar khusus sistem rel umum kualitas luhur.Ku alatan éta, pangropéa tina filter suluh pohara penting.Aya dua jinis: saringan bahan bakar kasar sareng saringan halus.

Unggal 100-200 jam operasi (dua minggu, sahenteuna 20.000 kilométer nurutkeun jumlah kilométer), rupa-rupa saringan suluh dina sistem suplai suluh kudu inspected jeung diganti, sarta dina waktos anu sareng, pariksa naha separator minyak-cai. berpungsi leres, sarta Naha tanki bahan beuleum sarta sakabeh pipa suluh anu kotor, ngabersihan tanki bahan beuleum sarta sakabeh pipa suluh tuntas lamun perlu.Sakabéh komponén tina sakabéh sistem suplai suluh kudu dilaksanakeun salila robah minyak transisi musiman.The solar dipaké kudu minuhan sarat musiman sarta ngalaman 48 jam présipitasi jeung perlakuan purifikasi.
4. Hal-hal séjénna nu kudu diperhatikeun.
1. Pilihan solar
Kenali titik beku konsép (titik beku), suhu pangluhurna dimana sampel oli ditiiskeun nepi ka tingkat cair tanpa ngalir dina kaayaan nu ditangtukeun, ogé katelah titik beku.Lamun titik beku teuing tinggi, éta gampang ngabalukarkeun sumbatan tina sirkuit minyak dina suhu low.Di nagara urang, nyirian solar dumasar kana titik beku.Titik beku mangrupikeun dasar utama pikeun milih solar.Ku alatan éta, solar cocog kudu dipilih di wewengkon béda jeung musim béda.
Klasifikasi utama:
Aya tujuh sasmita minyak solar: 10, 5, 0, -10, -20, -30, -50.
Aya tilu merek minyak solar beurat: 10, 20, sareng 30. Pilih dumasar kana suhu nalika milih.

Lamun kelas solar leuwih handap tina suhu diperlukeun, sistem suluh dina mesin bisa jadi waxed, blocking sirkuit minyak, sarta mangaruhan operasi normal tina mesin.

2. Teu cocog pikeun ngajalankeun di dianggurkeun pikeun lila
Idling jangka panjang bakal ngurangan kualitas atomization suntik suluh jeung ngagancangkeun maké awal témbok silinder.Kusabab kualitas atomization langsung patali jeung tekanan suntik, diaméter injector jeung laju camshaft nu.Kusabab diaméter konstan tina injector, kualitas atomization suluh gumantung kana tekanan suntik suluh jeung speed camshaft.Lambat laju camshaft, beuki lila tekanan suntik bahan bakar naék, sareng kualitas atomisasi bahan bakar langkung parah.Laju camshaft robah kalawan laju mesin solar.Laju dianggurkeun anu panjang tiasa nyababkeun suhu durukan mesin solar janten handap teuing sareng durukan teu lengkep, anu tiasa nyababkeun deposit karbon ngahalangan nozzles injector, ring piston atanapi klep macet.Sajaba ti éta, lamun hawa tina coolant mesin solar teuing low, sababaraha minyak solar unburned bakal ngumbah pilem minyak dina témbok silinder jeung éncér minyak, ku kituna sagala bagian pindah tina mesin solar teu bisa lubricated ogé, ngarah ka prématur. maké bagian.Ku alatan éta, waktu dianggurkeun dikontrol kira-kira 10 menit.
Di luhur mangrupikeun tugas utama sareng pancegahan pikeun pangropéa mesin solar.Ngan lamun mesin ngajalankeun ogé bisa mobil ngawula anjeun hadé.


waktos pos: Dec-25-2021